Alanya

Dette må være «sakte-jul»

P1010869

Du har sikkert hørt om nyordet «sakte-TV.»

Om Hurtigruta som går og går, og Tv´n som viser bølgeskvulpet i baugen time etter time.

Men finnes det noe som heter «sakte-jul»?

P1010873Jada. Jeg  har funnet den, og jeg kan anbefale den på det varmeste.

Jeg starter dagen litt frempå formiddagen på en sandstrand der du knapt aner at der har det vært sommertravelhet bare for noen få uker siden. Solen varmer en bar overkropp og i glasset bobler det kaldt, friskt øl.

Løfter jeg blikket og ser ned på stranden, er det som om roen og «sakte-livet» smitter over fra mannen som allerede har sittet der i timevis på plastkrakken sin.  Ikke en gang han selv tror noe på at fisken vil bite på agnet han har kastet ut i bølgene.

P1010875

Turisten som har forvillet seg ned i vannkanten ser seg litt forlegen rundt.

Vinterskjorta har han pakket ned i ryggsekken, mens han kjenner det kjølige saltvannet og den løse sanden vaske seg mellom tærne. Sakte tusler han mot øst. I retning av der sola skal stå opp igjen om noen timer.

P1010876 Uten at jeg helt merker det kommer det sakte sigende en liten følelse av jul. Den forsterker seg når jeg hjemme i lune omgivelser får duften av pinnekjøtt som sakte godgjør seg i gryta. Medbrakt akevitt bidrar til at julestemninga sakte siger litt på. Men påtrengende sterk er den ikke. Sakte nytes den gode maten og den gode drikken. Desserten får vente litt.
P1010882
Kveldsmørket har senket seg, men ute er det fortsatt 15-16 varme julegrader. Livet passerer forbi oss i sakte tempo. Ingen julenisser er å se, ikke et juletre i mils omkrets. Bare litt glitter og stas. En «Irish Coffee» på en fortausrestaurant smaker fortreffelig som alltid. Sakte går det mot en ny kveld.

P1010880Om ikke dette er «sakte-jul» så vet ikke jeg. Måtte tiden også gå sakte resten av uken.

Godt Nytt År!