Alt mulig

Disse f….s «snuble-syklene»!

Nå er de her igjen. «Snuble-syklene». 

Det hjelper ikke om snøbygene kommer i kø over Fosen-fjellene og at leirkailn hutrer i veikanten. Langs hver et fortau, og på alle gatehjørner står de henslengt. Vel, til glede for noen, men til stor irritasjon for svært mange andre.

Det manglet ikke på lovnader. Fra de som eier og leier ut el-sparke/snuble syklene, fra kommunen og fra samferdselsminister Hareide.

– Jo, selvsagt skal vi regulere dette og få det til å bli et tilbud i organiserte former, var ordlyden fra alle parter etter at forrige kranglesesong var avsluttet.

Men hva har skjedd? Ingenting. Nada. Nothing.

Ta deg en tur rundt i Midtbyen i Trondheim så ser du det. De ligger slengt, står hensatt midt i gate og på tvers av fortau. Til hinder for eldre, bevegelseshemmede, blinde og svaksynte, folk på tur med barnevogn. Ja, til hinder for de fleste. Faktisk også for brukerne selv.

Og hva er det egentlig med disse brukerne. Tenker de kunn på seg selv. Er de en flokk med egoister uten folkeskikk? Bare med enkel bruk av hjernen burde det vel være greit å tenke som så at: parkerer jeg «sykkelen» på langs i fartsretningen så blir den til mindre hinder for andre enn om jeg setter den på TVERS.

Fatter du?Ille at travle, oppegående personer ikke har mer omtanke å bidra med enn som så.

Og hva med utleierne. De håver inn godt med peng, men gjør selv NULL for å bidra med en akseptabel bruk.Og myndighetene – kommunen og Samferdselsdep – de snakker i vei og lover regulering, men når skjer det noe?

Jeg bare spør, men vil temmelig sikkert ikke få et eneste fornuftig svar.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *