Sport

Flaut av Rosenborg – og Adressa!

Skjermbilde 2015-09-21 kl. 17.25.17

BLOGG: Det er på tide at Rosenborg tar et nytt oppgjør med en voksende ukultur blant supporterne i Kjernen. Det samme bør Adressa-sporten gjøre etter Bakenga-hetsen i Molde.

For det blir for flaut når Kåre Brutter´n Ingebrigtsen står for åpent kamera etter kampen og forsøker å dysse ned hetsen av Mushaga Bakenga, og tilløpet til bråk på tribunen etter kampen. – Overreaksjon av politiet med hunder, sier Brutter´n og avslører at han egentlig ikke skjønne hva dette handler om.

Like flaut blir det å høre daglig leder Tove Moe Dyrhaug på MFK-TV http://www.moldefk.no/news/article/y631unn5bwqd1kphoggz3bxmt/title/horer-ikke-hjemme-pa-en-fotball-bane etter kampen. Hun tar avstand, ja vel, men i neste åndedrag unnskylder og bagatelliserer hun hendelsene med Bakenga-hetsen og pyrobruken med at det er er bare et par av medlemmene i Kjernen som står bak. Da har heller ikke hun skjønt alvoret i utviklingen.

Flaut blir det også at Adressa-sporten velger å ”dysse” ned opptrinnene med blant annet å overlate til samarbeidspartner Romsdal Budstikke å dekke mesteparten av hendelsene på adressa.no. Sportskommentator Kjetil Kroksæter har klare meninger om utviklingen hos noen medlemmer blant RBKs supportere. Det hadde vært på sin plass at han nå gjentar disse.

Det har nemlig utviklet seg en kultur både i Kjernen og i Rosenborgs ledelse at de tar avstand fra utskuddene blant medlemmene, men de lar kulturen likevel fortsett under dekke av at ”fotball er følelser” og at noen elementer dessverre noen ganger går for langt. Trond Alstad tok selvsagt avstand ”Drep Bakanga-episoden” på Instagram, mens Ingebrigtsen – riktignok litt brydd – forsøke å dysse ned episodene overfor mediene etter kampen.

Men et definitivt og skikkelig oppgjør med ukulturen synes ingen av dem å være spesielt interessert i. De vil nødig bli upopulære blant Kjernen, må vite.

Og da skjønner de lite av faren i utviklingen noe de også har vist ved tidligere episoder. Grensene for supporternes oppførsel flyttes litt etter litt uten at det reageres hardt nok og alvorlig nok. Det viser Kjernentalsmann Espen Viken http://www.adressa.no/100Sport/fotball/eliteserien/article605006.snd i sine uttalelser på adressa.no. Å si at det skal være takhøyde for tilrop, blir for enkelt. For å skjule det som skjer bak at ”fotball er følelser” blir rett og slett for dumt. Om ikke dette slås ned på umiddelbart og lukes vekk med roten, vil det sakte, men sikkert vokse seg til et større problem. Da går det ikke lang tid før vi på Aker Stadion og på Lerkendal har tilstander som vi ser ikke lenger fra oss enn i lokaloppgjørene i Allsvenskan i Stockholm.

Nei, Rosenborg! Dette må dere gjøre noe med straks, og ikke skyve problemene foran dere fordi de ikke er alvorlig nok ennå. Nå skal visstnok personen bak ”Drep Bakenga-meldingen” være avhørt av politiet, og da skal det bli interessant å se om Trond Alstad & co følger opp med å utestenge vedkommende fra Lerkendal slik de har lovet.

Hva mine gode venner i Adressa-sporten angår så er det ingen som i større grad en de kan være en pådriver i å få denne kulturen stoppet. I Kjernen har Rosenborg en rekke flotte supportere, men Kjernen er tydeligvis ikke i stand til å drive god nok intern justis. De er med på å flytt grensene for det som foreløpig mest er verbale ufinheter. Dette bidrar imidlertid til å skape en stemning som fort vil utløse langt mer ubehagelige opplevelser.

Derfor må Adressa-sporten på kommentatorplass nok en gang vise sin avsky med kulturen som er i ferd med å få utvikle seg. På den måten kan de legge et press både på Rosenborg og Kjernen.

Rosenborg BK spesielt – og fotballen generelt – fortjener nemlig ikke slike supportere.

 

Én kommentar

  • ekrist

    Beklager om du ikke er i stand til å lese budskapet. Selvsagt har det vært mange usmakelige tilrop fra tribunen tidligere også, men flyttes grensen for det som skal/kan aksepteres litt etter litt blir tilstandene før eller senere voldelige. Det er budskapet.