Ukeslutt

Gi meg ro og fred

BLOGG: Dette beskjedne skiltet snublet jeg over på min rusletur en formiddag. Tenk om flere hadde våget seg inn på et slikt konsept, tenkte jeg.

No television-1

Jeg vet ikke, men jeg tror ikke jeg er alene om å være luta lei av å bli utsatt for den stadig økende forurensingen både hva lyd og bilder angår når jeg beveger meg inn på en restaurant eller et sted som serverer skummende drikke. Det verste er at det samme skjer om jeg beveger meg i Trondheim eller er på besøk i Oslo, i London, i Barcelona – eller som nå – i feriebyen Alanya i Tyrkia.

 

Finner jeg et hyggelig sted for å sette meg ned for å nyte et måltid eller kanskje bare noe godt å drikke – alene – eller sammen med gode venner, kan du være sikker på at den gode samtalen eller den interessante reportasjen i avisen, blir forstyrret av at øyet blir dratt mot en skjerm på veggen der det vises alt fra ishockey, fotball eller for den del sprangridning. Ofte uten lyd på TV-skjermen, men da kan du være sikker på at det fra en strategisk plassert høyttaler strømmer den siste hitlåten fra Nico & Vinc eller Bruno Marz. Volumet er akkurat så høyt at den hippe, unge bak baren kan slå takten og gjestene må anstrenge seg maksimalt for ikke å ramle ut av samtalen.

 

Og skal jeg ha en matbit – det være seg lunsj eller dagens hovedmåltid – er menyen til forveksling lik det jeg vil finne på alle andre spise/drikkesteder i mils omkrets. Omelett, spagetti, suppe, tex mex eller pepperstek. Har du sett en meny, har du sett dem alle.

 

Derfor: Gi meg flere steder der det opplyses om ”No Television”, ”No omelette”, ”No Spagetti” – og aller helst ”No Music.” En restaurant – pub eller bistro – som inviterer til den gode samtalen i ro og fred. Makter dette stedet å komme opp med et oppfinnsomt menykart som inneholder retter av både lokalt og originalt tilsnitt, vil jeg skynde meg å finne meg et bord.

 

PS! Hva så med stedet jeg fant det spesielle skiltet? Den var stengt for sesongen, og jeg måtte rusle videre på min formiddagstur for

Én kommentar