Alt mulig

Gjort til kriminell av Ticket2

Denne plasseringen endte vi opp med etter å ha betalt over 2100 kroner pr. billett på Stemford Bridge.

Planlegger du fotballtur til England, men mangler kampbilletter? Styr unna Ticket2.

 

Premier League har en helt spesiell klang for mange nordmenn. De fleste av oss har et engelsk favorittlag som en har drømt om å se i aksjon lenge. Kanskje sammen med en kompis, barn eller barnebarn. Vokt deg vel når du planlegger turen. Sjansen for å bli loppet for store summer og at turen blir kjempedyr, er absolutt tilstede. Jeg og mitt barnebarn ble både flådd og lurt selv om vi til slutt kom oss inn på Stambord Bridge og fikk sett Chelsea-kamp mot Everton.

 

Med mulighet til supergode tilbud på flybilletter til London er det mange som fristes til en fotballtur. 299 til Gatwick og 648 retur til Trondheim. Torsdag til mandag. Superbillig.

Da har vi jo litt ekstra penger til å kjøpe gode billetter på tribunen, tenkte vi. Surfingen startet, og en av flere tilbydere som kjapt dukker opp ved hjelp av Google, var Ticket2. Vel, virker billettene kostbare, men for å se godt prikket vi inn ”Lower stand” midt på banen på Stamford Bridge lørdag 26.august. Chelsea mot Everton. Knall. Total sum: 4 245.18 NOK. Ticket2 bekreftet kjøpet og ønsket oss god tur.

Så langt, så vel. Men med lørdagskamp for Chelsea ville det vært artig om vi fant en kamp også søndag. Tottenham – Burnley på selveste Wembley Stadion fristet. Og to billetter på øvre tribune kostet ”bare” 1991,86 NOK. Alt var lagt til rette for å bli en superhelg.

 

Men herfra og inn tar Ticket2 kommandoen. Vel, det blir vel ikke helt riktig å legge all skylden på Ticket2 for at kampen Chelsea – Everton ble flyttet fra lørdag til søndag 13.30. Dermed satt vi plutselig med billetter både kl. 13.30 og 16.00, men på baner som ligger på hver sin kant av London. Det gikk ikke. Ticket2 kontaktes. Vi ønsket å prioritere kampen Chelsea – Everton og ville kansellere billettene på Tottenham – Burnley. Ticket2 toet sine hender og ville overhodet ikke hjelpe oss på annen måte å legge ut billettene for resalg, men da måtte vi gå ned i pris. Det lengste de vil bistå med var å frasi seg provisjonen for resalget. Det ble selvsagt ikke noe resalg, og jeg kunne ikke en gang finne billettene for salg på nettsiden til Ticket2. I alle fall ikke til den prisen vi hadde satt.

2000 kroner ut vinduet.

Takk for hjelpen Ticket2!

 

Tro ikke at problemene stoppet der. I mailen fra Ticket2 stod det at vi skulle få billetten brakt til vårt hotell senest lørdag formiddag. Skulle det oppstå problemer fikk vi et telefonnummer som kunne kontaktes.

Ingen billettleverandør dukket opp.

Lørdag ettermiddag ringte jeg det oppgitte nummeret. En mann svarte, men kunne ikke finne meg på noen bestillingsliste. Han måtte kontakte Ticket2 for å sjekke og skulle ringe tilbake innen kort tide. Tiden gikk, timer gikk. Jeg sendte SMS uten å få svar. Ringte uten å få svar. Til slutt svarte et mann. Jo, de skulle levere billettene på hotellet i løpet av kvelden.

Ingen billetter kom.

Nå meldte nervene seg. Ble det bomtur til London for meg å barnebarnet. Chelsea-elskeren.

Tidlig søndag morgen ringte jeg igjen. Ikke svar. SMS og flere telefoner. Endelig en trøtt stemme. Jo, billettene skulle leveres på hotellet før vi dro derfra kl. 10.00.

Ingen billetter. Ny telefon.

Beklager, men kunne de heller levere billettene på T-banestasjonen Fulham Broadway ved Stamford Bridge? Vi kunne ringe når vi kom dit, og de ville levere billettene i løpet av ti minutter.

Vel fremme. Ny telefon.

Nei, dessverre de var litt forsinket, men kom om en time. Da ville være mindre enn to timer igjen til kampstart.

Rundt oss gikk det både uniformerte og (sikkert) sivilkledde politifolk og passet på at det ikke foregikk svartebørssalg. Store skilt stod på T-banen og rundt i gatene varslet om strenge reaksjoner om billetter ble omsatt.

Herregud, nå var vi blitt lurt. Og følelsen av å være småkriminell på svartebørsmarkedet meldte seg. En uggen følelse.

Men vi hadde gledet oss lenge til den opplevelsen og kunne ikke droppe ut nå.

Timen gikk. Ingen billettleverandør. Ny telefon. Ny lovnad om at om ti minutter skulle billettene være der.

20 minutter gikk. Så ringte telefonen. Kunne vi komme inn på Starbucks Cafe i menneskevrimmelen og passe på at ikke noen politifolk så oss slik at vi ikke ble arrestert?

Jo, vi måtte jo kunne det.

Diskret skiftet to billetter hender, men uten at vi kunne kontrollere hvordan de var passert på stadion.

Jo, det var Lower Stand, Gate 8, Rad 35 sete 207 og 208

.

Billettene kostet 56 pund pr. stk opprinnelig. Ticket2 videresolgte dem for over 210 pund pr. stk

Vel, vel. Pulsen kom ned på normalen igjen, og vi kunne endelig begi oss mot den berømte fotballbanen for å se de regjerende mestrene i Premier League i aksjon.

Neste skuffelse var like rundt hjørnet. Vi som trodde vi hadde kjøpt billetter midt på banen til en av de dyreste prisene som kunne oppdrives på Ticket2 sider, hadde fått seter bakerst på Lower Stand. Helt i et hjørne, og med ikke all verden sikt når folk reiste seg i iveren etter å følge oppløpene til favorittlaget.

Pålydende pris 56 pund pr. billett vi hadde betalt ca 210 pund for på det som altså viste seg å være en ren svartebørshandel. Flådd for 4245,18 kroner for billetter som hadde kostet 1140 kroner for de som kjøpte dem. Det kaller jeg svartebørs når jeg leser teksten i ”Lov om forbud mot påslag ved videresalg av billetter til kultur- og idrettsarrangementer.”

Men kampen fikk vi med oss. En artig opplevelse, og med en overbevisende 2-0 seier til Chelsea.

 

Uforglemmelig, men altså med en sterk bismak som bare måtte tas opp med Ticket2 når vi var vel hjemme i Trondheim igjen.

Håpet var å få forståelse hos Ticket2 at her hadde de bidratt til noe som var dårlig reklame for dem, satte oss i en vanskelig situasjon der vi risikerte å bli pågrepet av britisk politi, og ikke fått de billettene vi egentlig hadde bestilt.

Forståelsen hos Ticket2 var lik – 0 – NULL. Etter mailveksling frem og tilbake innrømmet de at overleveringen ikke hadde vært optimal og slik den vanligvis skulle foregå.

Men vi hadde fått billettene på Lower Stand, fått se kampen og de hadde absolutt ikke lovet oss sentralt plasserte billetter.

Det viktigste måtte vel være at vi hadde fått sett kampen?

De var en formidler av billetter som andre la ut for salg hos dem.

Og de ville ikke gi noen form for kompensasjon for det vi hadde vært utsatt for.

Det er service, det!

Slik lyder svartebørsloven»

Derfor om du har tenkt deg på fotballtur til England, ikke kjøp billetter hos Ticket2. De er overpriset og svindyre. Du får lite eller ingen hjelp. Så lenge du kommer deg innenfor portene på banen, har de ikke noe ansvar for at du har fått de billettene du (tror) har vært forespeilet da du kjøpte. Og de har null forståelse for at de sørger for at du begår en kriminell handling du kan bli straffet for av de engelske politiet.

Og ordet ”svartebørs” har de ikke i sitt vokabular.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *