Ukeslutt

En ide til Rita & co

 

 

Da ordfører Rita Ottervik var på tur i det store utland, fikk hun en ide. Her får du en til, ordfører.

P1020078
Slik ser en trafo ut i Trondheim. Denne står midt i den idylliske bebyggelsen på Bakklandet, og er ikke akkuat en fryd for øyet.

 

Treningsapparatene på Øya i Trondheim har vært en fiasko. Ingen bruker dem.

Bruk heller penger slik de gjør det i Alanya i Tyrkia, Rita.

 

Der har de gjort om kjedelige trafoer til rene kunstverk. I Trondheim ser trafoene ut som takras. Midt i den idylliske bebyggelsen på Bakklandet, finner du en av stygghetene (bilde 1).  Satt opp mot trafoer du kan finne på en spasertur i turistbyen Alanya (bilde 2), er det en skam. I Alanya er det morsomme og fantasifulle kunstverk. I Trondheim er det tagging av verste sort.

 

Nei, Rita. Trening i hverdagen er vel og bra og intensjon var god da du svidde av noen hundretusenlapper på en ide hentet fra det store utland. Både i Kina og mange andre land holder folk seg i form med trening på apparater satt ut i det offentlige rom.

 

Derfor ble også treningsapparatene satt ut på planen utenfor Nidarøhallen på Øya uten at noen finne det spesielt interessant.

Neste gang det dukker opp noen penger som kan forskjønne byen, så er mitt forslag å bruke dem på trafoene i byen. De kan forvandles til kunstverk og fryd for øyet om de riktige personene får utøve seg.