Ukeslutt

Ukens mageplask: Partiet Høyre

Ingen kritikk, takk. Erna Solberg brukte partipisken og dermed våget ikke Trøndelag Høyre å gjøre mer ut av kritikken sin.

De hadde avgjort et godt poeng, men da de sammen hadde sjansen til å si sin oppriktige mening til sjefen Erna Solberg, feiget de ut og stod som tente skolelys med stjerner i øynene.

Faksimile fra Adressevisen

Trøndelag Høyre var ikke snau i sin kritikk da Erna Solberg presterte å fornye regjeringen sin uten å finne plass til en eneste trønder som statsråd. Bibelbeltet på Vestlandet og Sørlandet samt kapitalen fra det sentrale Oslo-området ble foretrukket fremfor trøndere. Både fylkesformann Mikael Momyr, frontfigur i Trondheim Ingrid Skjøtskift og Ørland-ordfører Tom Myrvold var frempå med kritikk som nærmet seg å konkurrere med mange av nettrollene i avisenes kommentarfelt. 

Men da de fikk sjansen til å sette Stjerna-Erna på plass ansikt til ansikt da hun besøkte Trondheim denne uken, feiget de ut. Temaet ble tiet i hjel og ble ikke nevnt med et ord.

Fylkesleder Momyr forklarte det med at de hadde tatt det opp på telefon tidligere i uken, og hadde lagt det hele bak seg. Skjøtskift og Myrvold var heller ikke like snakkesalig lenger og holdt kjeft som om det hang en munnkurv rundt nakken på dem. 

Kanskje hadde Erna brukt utestemme i telefonrøret på dem om at dette neppe var egnet som tema frem mot valget som venter i september. Og vipps så var partipisken effektiv og jaget flokken sammen igjen. 

Snakk om solid mageplask. Regner med at svien vil sitte i en stund.  

Ukens opptur: Emil av Meråker

Langrenns-NM i Meråker viste at sporten lever selv om Petter Northug er ute av medienes fokus. Det mye takket være Emil.

Kongemøte i Meråker.
(Bilde hentet fra NRKs sending)

Det har aldri vært noen hemmelighet at Emil Iversen har vært en nær kammerat av Petter Northug. Og det har han lært mye av. Som langrennsløper, og like viktig; som menneske og forbilde.

27-åringen som hadde hele Meråker og størsteparten av Trøndelags forventninger på sine skuldre foran NM-dagene på hjemmebane, viste seg forventningene verdig. Han er blitt en toppidrettsutøver som plukket ut av en lærebok. Småfeit tenåring som ingen så for seg som fremtidig gull-kandidat i VM. Ikke en gang pappa landslagstrener Ole Morten (Iversen) eller mamma og tidligere habil løper, Unni (Hovdal Iversen) hadde vel drømt om det. 

Men Emil brukte årene godt, tok steg for steg. Sugde opp tips på veien om det var gjennom å være plenklipper for Frode Estil eller «prügelknabe» for Petter Northug i gjennom tunge treningsperioder. Han lære seg trening, og han lærte seg oppførsel.

Der Petter Northug mange ganger gikk langt over streken i sine verbale utbrudd og tiltrakk seg oppmerksomhet fra både nordmenn og svensker, er Emil Iversen flinkere med ord. Småfrekk, litt mumlende, men med en sjarmerende snert som er langt mer spiselig enn Northug noen gang var.

Når han i tillegg topper det med å gå knallgode skirenn der han behersker både bratte bakker, tøffe utforkjøringer og kjappe spurter. Ja, da drømmer flere enn Emil Iversen om suksess i VM i Seefeld.

Det er grunn til å vente spent på fortsettelsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *