Alt mulig,  Ukeslutt

Ukeslutt: Pinlig sandkassepolitikk

AUF i Trondheim har en vei å gå før de er voksne.

Det er lov å la seg sjokkere selv om en ikke sitter inne med annen informasjon i en sak enn via media. Men kanskje er det andre innen AUF i Trondheim som burde vurdere sin politiske fremtid enn Leon Bafondoko.

Skjermdump fra adressa.no

Dagens oppslag i Adresseavisen var sjokkerende lesing. 21-årige Leon Bafondoko ble presset ut av Aps kommunevalgliste på grunn av en fillesak. Under dekke av at det var en varslingssak om at han indirekte hadde bifalt en påstand om at noen i hans politiske nærhet hadde opptrådd «bitchete» er han skjøvet ut i en politisk kulde.

Hallo, det er greit at medlemmene i AUF ennå bare er unge voksne, men her synes det å ligge vikarierende momenter til grunn. Voksen håndtering av saken mot en dyktig, meningsbærende ung politiker synes å være fraværende. Under dekke av at det er en varslingssak blir en ung politiker ofret av sine egne. I AUF og faktisk også i Arbeiderpartiets nominasjonsmøte. Her er det mange som bør gå i seg selv og vurdere om de har utført et godt politisk håndverk.

Vel, kan det politiske ordskiftet ofte bli i tøffeste laget – ikke minst i sosiale medier – men litt takhøyde må en kunne forvente. Når Håkon Bleken både i ord og bilder får karakterisere ordføreren Rita Ottervik på en nedlatende måte og nærmest få honnør for det, blir saken mot Leon Bafondoko tillagt dimensjoner som rett og slett er pinlige. Kanskje har Leon opptrådd uklokt, men det er likevel andre som har misforstått sin rolle som politisk aktør totalt feil. AUF-leder Julie Indstad Hole har tydeligvis et stort markeringsbehov for tiden i kjølvannet av bråket i nominasjonsprosessen. Saken mot Leon Bafondoko var lenge en intern hemmelighet etter Aps nominasjonsmøte, men takket være Adresseavisens gode journalistiske grep er den blitt kjent. Indstad Hole har også følt behov for å markere seg i andre saker i det siste med vekslende hell. 

Ordfører Rita Ottervik har vært tydelig på at hun mener at AUF, og dermed Julie Indstad Hole, har håndtert saken med Leon Bafondoko feil. Dette skulle aldri vært en varslingssak.

Bak også denne saken ligger det som sikkert er en evigvarende maktkamp i Ap. Ordføreren forsøkte seg på en opprydding etter alle de uheldige sakene de siste årene, men lyktes bare delvis. AUF miljøet – og andre i toppen av Ap i Trondheim – har fortsatt tette bånd til sentrale aktører blant annet i Kystad-saken. Og det er tydelig at disse aktørene legger større vekt på å vinne egne politiske posisjoner fremfor å tenke partiets beste.

Etter å ha vært en mangeårig Ap-velger, er behandlingen av Leon Bafondoko nok en sak som medvirker til at det vil gå lang tid før Ap igjen før min stemme.

PS! Og Ingrid Skjøtskift, dessverre, det er ikke du og Høyre som vil få stemmen min i september. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *