Alt mulig

Hvor mange døde på St Olav siste døgn?

Igjen skriver nettavisene om et nytt coronadødsfall på St Olavs Hospital. Dermed er totalt 25 personer døde av corona på St Olav siden pandemien startet i mars 2020. Trist og tragisk.

Men når dette er så interessant at det sendes ut en egen pressemelding om det, og mediene kaster seg over denne som om det var en nyhet de ikke kan gå glipp av, er det ikke da litt ute av normale proposjoner? Hvorfor spør ikke Adresseavisen, Nidaros og NRK om hvor mange dødsfall det totalt har vært på St Olav det siste døgnet? Den siste uken? Hvor mange har dødd av kreft? Hvor mange har dødd av hjerteinfarkt? Hvor mange har dødd?

Et dødsfall er ett for mye. For de som rammes, for de nærmeste er det en en tragedie. Jeg kjenner ikke de eksakte tallet – for det er det ingen som har fortalt meg – med fakta er uansett at det hvert døgn dør mennesker på St Olav. Flere, ja, noen døgn mange. Det uten at det sendes ut pressemeldinger. Uten at det lages oppslag i mediene.

Ingen er i tvil om at pandemien har gitt mange tragiske konsekvenser. Covid 19 har satt djupe spor i en prøvet verden.

Men er det nødvendig å overdrive så voldsomt. Alle dødsfall er tragisk. Alle dødsfall påfører mange ufattelig sorg. Men faktisk er det slik at vi alle skal forlate den verden en gang. Da er det også slik at de fleste som dessverre dør og som oppføres som coviddødsfall, faktisk dør med covid og ikke av covid. De har andre underliggende sykdommer som ville gjort at livet uansett gikk mot slutten. Trist, men sant.

Snart er vi inne i den årlige influensa epedemien. Vil vi da få daglige pressemeldinger om daglige dødsfall av den grunn?

Neppe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.